Thursday, 20 May 2010

Food in Paris

パリで出会った美味しく、リーゾナブルな食べ物はパン屋のバケットサンドとスイーツです。正直、レストランで物凄く美味しいというものには出会っていません。おそらくここフランスでは素材の味を生かすような調理法なので生ものやマリネにしてあるものは美味しいですが、どれも値段の割にはあまり美味しくなく、一皿の料理が小さいというのが今までの印象です。今日も、小さなハンバーグを食べましたが、ソースなしの7cm程のパテに目玉焼き、フライドポテトが付いたものが16€もしました。値段が高い上に、味付けがないなんて残念。。
それに比べ、バケットサンドはバケット自体が美味しく新鮮で、挟んであるハムやチーズ、野菜も新鮮なのでとても美味しく値段も安いです。スイーツも町の至る所で売られており、何を食べても美味しいです。マカロン、チーズケーキ、タルトケーキ、エクレア、シュークリーム、フィナンシェなどをよく見かけ、ついつい買ってしまい、毎日楽しみに食べています。先日、Ladureeのマカロンを買いました。パッケージがとてもかわいかったです。
(It is baguette sandwiches and sweets that I met at Paris as nice and inexpensive food of boulangerie. Honestly, I haven’t had very excellent meal at restaurant. It seems to be preferred here to utilize taste of ingredient itself in cooking. I have been impressive so far that most of meals aren’t so tasty and small for the high-price. On the one hand, raw meal and marine are good. A small Hamburg steak: sunny-side up egg on the7cm pate without sauce and French fried, which I ate today was 16€. I was disappointed that price and flat taste.
In the meantime, Baguette sandwiches are great and low-price. Baguette itself is tasty and fresh; add to this, ham, cheese and vegetable are also fresh. We can find sweets everywhere and every sweet is delicious. There are macaron, cheesecake, tartecake, éclair, chou a la crème, finamnier and etc… We buy and enjoy these sweets every day. The other day, we got macaron at Laduree. That wrapping was very cute!!)

(写真を撮る前にほとんど食べてしまいました・・・↓↓↓)

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